Deprem Tatbikatı Yapıldı

"1-7 MART  Deprem"  Haftası kapsamında saat 14:45 te eş zamanlı deprem tahliye tatbikatı yapıldı.

Tatbikat aşağıdaki yönergelere uygun bir biçimde yapıldı.

1- Tatbikat için uyarı sesi saat 14:45 te çalacak. Uyarı sesi ile birlikte sınıfta bulunan sıraların yanlarına çök kapan tutun yapilarak 30 saniye beklemede kalınacak.

2- 30 saniye sonunda öğrenciler sıra halinde elleri  başlarini koruyacak şekilde öğretmen kontrolünde okul ön bahçesinde çember oluşturulacak.

3 Öğretmen cember ortasında yoklama alıp ayrıca sinifta bulunan kız öğrenci ve erkek öğrenci sayılarını guruptan atacak. Dogal afetler hakkında öğrencilere kısa bilgi verilecek.

4- Tatbikat tenefüs saatine denk geldiği için tatbikat bitiminde öğrenciler tuvalet ihtiyaçlarını giderip sınıfa geçecekler.

Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 05.03.2024 15:19 - Görüntülenme: 109

Etiketler :