T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / TURHAL - Gaziosmanpaşa Ortaokulu

Tarihçemiz

Okulumuz 1978–1979 Öğretim yılında CUMHURİYET Ortaokulu olarak Hüseyin Çelik'e ait Yavşanlık Semti Maden Yolu üzerinde 2 katlı bir bina da seneliği 100.000 TL kira ile sözleşme yapılarak 10.12.1978 tarihinde eğitim ve öğretime başlandı.

Mustafa Kemal ÖZDEMİR'in Müdürlüğünde eğitim öğretim 01.08.1980 tarihine kadar devam etti. Bu tarihte Okul müdürünün istifasıyla boşalan müdürlük görevini Mehmet YANAR devraldı. Okul 1984–1985 öğretim yılı ikinci döneminde özel idarece yapılan maden yolu üzerinde Turhal Gaziosmanpaşa İlkokulu yanındaki bugünkü yeni binasına taşındı.

Zorunlu eğitim ve öğretimin 8 yıla çıkması ile birlikte okul binası yanında ilkokul olarak eğitim ve öğretim yapan Turhal Gaziosmanpaşa İlkokulu ile birleşerek Turhal Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu Aralık 1997 tarihinden itibaren 8 yıllık eğitim ve öğretimini sürdürmeye başlamıştır. (İlçemizde Cumhuriyet İlkokulu olması ve bu okulun açılışı her iki okulun açılışından önce olması ve ayrıca ilçemizde Gaziosmanpaşa isimli bir başka okul olmaması nedeniyle l997 yılında toplanan Okul müdürlerinden oluşan komisyonca da uygun görülmesiyle okulumuzun adı Turhal Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak belirlenmiştir.)

4+4+4 Eğitim Sistemi kapsamında 2012–2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuz İlkokul ve Ortaokul olarak ikiye ayrılarak iki ayrı binada farklı okullar olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

 Bugün okulumuz Turhal Gaziosmanpaşa Ortaokulu adında hizmetlerine devam etmektedir.Binasının depreme dayanıklı olmaması sebebiyel geçici olarak Özel Eğitim Meslek Lisesi ek binasına yerleşmiş ve halen orada eğitime devam etmektedir.

 Okulumuz tek binadan oluşmaktadır. Okulumuzda 13 adet derslik, 1 öğretmenler odası 2 idareci odası, 1 mescit, 1 rehberlik servisi, 1 kantin, 1 rehberlik odası ve 1 yardımcı personel odası bulunmaktadır. Okulumuz kaloriferle ısıtılmaktadır. Okulumuzun bahçesi öğrencilerin teneffüslerde ve öğle aralarında ihtiyaçları olan dinlenmeyi sağlayacak şekildedir, fakat okulun amaçlarını gerçekleştirmek için fiziki anlamda bazı eksiklikleri bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.10.2023 - Güncelleme: 29.10.2023 23:40 - Görüntülenme: 108
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçemiz,