T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / TURHAL - Gaziosmanpaşa Ortaokulu

VATANSEVERLİK

                Yurtseverlik yada vatanseverlik bir bireyin ülkesine duyduğu sevgi ve bağlılıktır. Bir kişinin doğduğu topraklara, çocukluğunun anıları ve umutlarının, hayallerinin ve özlemlerinin bir arada toplandığı yere duyduğu sevgidir. Vatanseverlik en yaygın anlamıyla, vatanını sevme ve vatanı için her türlü özveride bulunma duygusudur Vatanseverlik, sadece milletini, milliyetini sevmek değil, ülkesinin bütün insanlarını, dağını, taşını, toprağını, ağacını, akarsuyunu, kaynak suyunu, köyünü, yolunu, atalarını, yerin altında yatan şehidini, büyük bir kıskançlıkla sevmek ve korumaktır.

05-01-2021

                Vatanseverlik Türk milletinin birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne şuurlu bir şekilde inanmaktır. Vatansever, mensubu bulunduğu Türk Milleti'ni bütün hususiyetleri ile tanıyan, onun tarihini, edebiyatını, sanat ve kültürünü, dünya görüşünü, düşünce sistemini, kıymet hükümlerini, ahlak, gelenek ve töresini iyi tespit edip, bilerek ve seven kişidir. Vatanseverliğin bugün daha ziyade ifade ettiği anlam, toprağa, anavatana bağlılıktır.

 05-01-2021

               Vatanseverliğin bir başka görüntüsü de; bir ülkenin kazandığı savaşların ve askeri kahramanlıkların övülmesi ve diğer ülkelere göre sahip olduğu tarihsel-kültürel misyonun yüceltilmesidir.

Derleme: Mustafa Veyis SEZGİN

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.01.2021 - Güncelleme: 07.05.2024 13:54 - Görüntülenme: 201
  Beğen | 8  kişi beğendi

Etiketler :
DEĞERLER,